Ceai de Echinacea din: ceai de echinacea, apa, miere, suc de lamaie. Ceaiul de Echinacea vă poate ajuta să vă întăriți sistemul imunitar și să vă simțiți mai bine. Ceaiul de echinacea este cunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru sistemul imunitar. Echinacea este o plantă care a fost folosită tradițional pentru a stimula sistemul imunitar […]
Fursecuri in forma de nuci
PrinteazaFursecuri in forma de nuci din: oua, zahar, ulei, zahar vanilinat, praf de copt, faina, ciocolata de menaj, lapte, zahar, nuca, margarina, esenta de rom, gem de prune.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 cană zahăr
- 1 cană ulei
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 linguriţă praf de copt
- circa 500 g făină
Pentru cremă
- 200 g ciocolată de menaj
- 5 linguri lapte
- 5 linguri zahăr
- 1 pahar nucă măcinată
- 200 g margarină
- esenţă de rom
- 2 linguri gem de prune
Mod de preparare:
Pentru aluat, dozezi ingredientele cu o cană de 250 ml. Mixezi ouăle cu zahărul până când acesta se dizolvă.
Torni în fir subţire uleiul şi mixezi. Adaugi zahărul vanilinat, praful de copt şi, treptat, faina, până obţii un aluat potrivit de tare, uşor de modelat.
Modelezi biluţe pe care le pui în forma pentru nuci bine încinsă. închizi forma şi coci la flacăra aragazului, 2 minute pe fiecare parte.
Scoţi din formă nucile rumenite.
Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi, cu laptele şi 1/2 din cantitatea de zahăr, amestecând cu telul.
Mixezi margarina cu zahărul rămas şi încorporezi gemul, crema de ciocolată răcită, romul şi nucile. Răceşti crema 1 oră.
Umpli jumătăţile de nucă şi le lipeşti câte două. Le presari cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Lebăr Tradițional Condimentat din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia de ardei dulce, cimbru, scortisoara, nucsoara. Lebărul condimentat este o rețetă îmbogățită cu mirodenii tradiționale, oferind o experiență gastronomică unică. Perfect pentru cei care iubesc combinațiile aromate, acest lebăr combină gustul clasic cu notele picante și dulci ale […]