Reteta fursecuri fragede din: unt, faina, ou, praf de copt, cacao, ghimbir, scortisoara, sare. Ingrediente: 100 g unt 250 g făină 4 linguri zahăr 1 ou 1/2 plic praf de copt 2 linguri cacao un vârf de cuţit ghimbir praf un vârf de cuţit praf de scorţişoară un praf de sare Mod de preparare: Frei […]
Fursecuri fragede cu crema
PrinteazaFursecuri fragede cu crema din: unt, crema, zahar, ou, faina, amidon, praf de copt, frisca, colorant.
- 180 g unt
- 140 g ciocolată
- 200 g zahăr pudră
- un ou
- 160 g făină
- o lingură amidon
- o linguriţă praf de copt
- 60 g cacao
- un praf sare
Pentru cremă:
- 300 ml frişcă lichidă
- un plic întăritor frişcă
- 1/2 linguriţă esenţă de mentă
- 6 linguri zahăr
- colorant alimentar roşu sau alte culori
Mod de preparare:
Untul se freacă spumă cu zahărul şi oul iar separat, se amestecă făina, praful de copt, sarea, amidonul şi cacaua.
Se adaugă amestecul cu făină peste cel cu unt, se pune ciocolata rasă, se amestecă şi se lasă la frigider o oră.
Pentru umplutură, se bate frişca cu zahărul şi întăritorul, se împarte apoi în două părţi. în una se adaugă esenţa de mentă şi în cealaltă colorantul.
Din aluatul de la rece se fac mici bile care se aşază în tava de cuptor tapetată şi se coc 10 minute.
După răcirea completă, se unesc două câte două cu frişca de la rece.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Fursecuri fragede cu rahat, jeleu de fructe si nuci
Fursecuri fragede cu rahat, jeleu de fructe si nuci din: unt sau margarină, zahar pudra, oua, faina, amidon, rahat colorat, nuci sau jeleu de fructe. Ingreidente: 1 pachet unt sau margarină 125 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 1 ou 250 g făină 150 g amidon Pentru ornat: 250 g rahat colorat nuci sau jeleu […]