Peste (biban de mare) in sos picant din: biban de mare, ulei de rapita, ulei de masline, praz, usturoi, patrunjel, rosii, fulgi de chili, boia afumata, curry picant, suc de lamaie, chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăți de biban de mare (cca 1 kg) 50 ml ulei de rapiță 50 ml ulei de măsline […]
Fursecuri fragede cu nuci
PrinteazaFursecuri fragede cu nuci din: unt, oua, zahar, rom, sare, praf de copt, faina, nuci, lamaie, stafide.
Ingrediente:
- 200 g unt sau margarină
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- sare
- rom
- 1/2 pachet praf de copt
- coajă de lămâie
- 400 g făină
- nuci tocate
- stafide
Mod de preparare:
Frecaţi spumă untul, ţinut la temperatura camerei câteva ore, apoi adăugaţi zahărul, coaja de lămâie, sarea necesară şi 1 ou întreg.
Lucraţi cu o lingură de lemn, amestecaţi energic, omogenizaţi cu puţină faină în care aţi amestecat praful de copt.
Adăugaţi alt ou, omogenizaţi, îngroşaţi cu faină.
Procedaţi în continuare la fel până când nu mai aveţi ouă şi Ifeină.
Imbogăţiţi cii nuci şi stafide, coaceţi fursecurile la foc iute 15 min, scoateţi pe platou.
Pudraţi cu zahăr farin şi serviţi- le când s-au răcit.
Pofta buna!
Margarita cu aroma de portocala rosie
Margarita cu aroma de portocala rosie din: tequila, triplu sec, apa minerala, suc de portocala rosie, suc de lime, gheata. Un cocktail aromat cu tequila si suc de portocala rosie, usor de preparat si potrivit pentru o seara cu prietenii. Ingrediente: 15 ml tequila 45 ml triplu sec 75 ml apa minerala cu aroma de […]