Fursecuri fragede cu nuci
PrinteazaFursecuri fragede cu nuci din: unt, oua, zahar, rom, sare, praf de copt, faina, nuci, lamaie, stafide.
- 200 g unt sau margarină
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- sare
- rom
- 1/2 pachet praf de copt
- coajă de lămâie
- 400 g făină
- nuci tocate
- stafide
Mod de preparare:
Frecaţi spumă untul, ţinut la temperatura camerei câteva ore, apoi adăugaţi zahărul, coaja de lămâie, sarea necesară şi 1 ou întreg.
Lucraţi cu o lingură de lemn, amestecaţi energic, omogenizaţi cu puţină faină în care aţi amestecat praful de copt.
Adăugaţi alt ou, omogenizaţi, îngroşaţi cu faină.
Procedaţi în continuare la fel până când nu mai aveţi ouă şi Ifeină.
Imbogăţiţi cii nuci şi stafide, coaceţi fursecurile la foc iute 15 min, scoateţi pe platou.
Pudraţi cu zahăr farin şi serviţi- le când s-au răcit.
Pofta buna!