Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată

Printeaza

O reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou, esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată

  • 140 g faina
  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 85 g fulgi de ovaz
  • 55 g unt moale
  • 150 g zahar brun
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou mare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 5 linguri crema de branza proaspata
  • 115 g fulgi de ciocolata sau ciocolata amaruie rasa

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 190ºC (pozitia 5). Se tapeteaza trei tavi mari cu hartie pentru copt. Se amesteca faina cu bicarbonatul intr-un castron. Se adauga fulgii de ovaz.

Se freaca untul cu zaharul brun si cu cel pudra, intr-un castron mare si folosind un mixer la viteza maxima. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza inca 3 minute sau pana cand compozitia devine galbena si cremoasa. Se inglobeaza crema de branza cu o lingura de lemn, apoi se adauga amestecul cu faina si se mixeaza pana se incorporeaza (nu se amesteca foarte mult pentru ca s-ar putea intari). Se adauga fulgii de ciocolata.

Se ia cu lingura si se pun gramajoare de compozitie in tavi, la 5 cm distanta. Se coc aproximativ 10 minute sau pana cand sunt aurii. Se lasa 2 minute sa se raceasca pe hartie, apoi se asaza pe un suport de sarma si se lasa sa se raceasca complet. Se depoziteaza in cutii etanse, maximum 2 saptamani sau se pot tine in congelator maximum 3 luni.

Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată

Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.