Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată
PrinteazaO reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou, esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata.
- 140 g faina
- 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
- 85 g fulgi de ovaz
- 55 g unt moale
- 150 g zahar brun
- 100 g zahar pudra
- 1 ou mare
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 5 linguri crema de branza proaspata
- 115 g fulgi de ciocolata sau ciocolata amaruie rasa
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 190ºC (pozitia 5). Se tapeteaza trei tavi mari cu hartie pentru copt. Se amesteca faina cu bicarbonatul intr-un castron. Se adauga fulgii de ovaz.
Se freaca untul cu zaharul brun si cu cel pudra, intr-un castron mare si folosind un mixer la viteza maxima. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza inca 3 minute sau pana cand compozitia devine galbena si cremoasa. Se inglobeaza crema de branza cu o lingura de lemn, apoi se adauga amestecul cu faina si se mixeaza pana se incorporeaza (nu se amesteca foarte mult pentru ca s-ar putea intari). Se adauga fulgii de ciocolata.
Se ia cu lingura si se pun gramajoare de compozitie in tavi, la 5 cm distanta. Se coc aproximativ 10 minute sau pana cand sunt aurii. Se lasa 2 minute sa se raceasca pe hartie, apoi se asaza pe un suport de sarma si se lasa sa se raceasca complet. Se depoziteaza in cutii etanse, maximum 2 saptamani sau se pot tine in congelator maximum 3 luni.
Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată
Pofta buna!