Fursecuri cu cirese uscate din: zahar, zahar brun, unt, ou, scortisoara, praf de copt, sare, faina, ovaz, cirese uscate, ciocolata neagra. Ingrediente: ¾ cana zahăr ¼ cana zahăr brun ½ ceasca unt 1 ou ½ linguriță de scorțișoară ½ lingurita praf de copt ¼ lingurita sare 1 cana făină 1½ cana ovaz ¾ cana cirese […]
Fursecuri cu fulgi de ovaz si coacaze
PrinteazaFursecuri cu fulgi de ovaz si coacaze din: seminţe de in, fulgi de ovăz, smochine deshidratate, coacăze deshidratate, unt de migdale, suc de portocale.
Ingrediente:
- 1/4 ceaşcă de seminţe de in
- 1 ceaşcă de fulgi de ovăz
- 1 ceaşcă de smochine deshidratate
- 1/2 ceaşcă de coacăze deshidratate
- 1/4 ceaşcă de unt de migdale
- 1/4 ceaşcă de suc de portocale
Mod de preparare:
Măcinaţi seminţele de in şi fulgii de ovăz până se fac pulbere, folosind o râşniţă de cafea.
Lăsaţi smochinele la înmuiat în apă, timp de douăzeci de minute. Tăiaţi-le cozile.
Intr-un mixer, procesaţi smochinele, coacăzele deshidratate, untul de migdale şi praful de fulgi de ovăz şi seminţe de in, până se amestecă bine. Adăugaţi treptat sucul de portocale.
Impărţiţi mixtura în formă de fursecuri, iar în mijlocul fiecărui fursec faceţi câte o adâncitură, cu degetul.
Deshidrataţi-le timp de două ore, la 63 grade C.
Fursecurile au gust bun atât după deshidratarea de două ore, cât şi după ce se deshidratează suplimentar pentru-încă douăsprezece ore, la 46 gradş C,
Pofta buna!
poate iti place si:
Saratele cu ovaz
Saratele cu ovaz din: maia, faina, ulei, cascaval, telemea, chimen, seminte. Ingrediente: 100 g maia de secară 1 lingură ulei măsline 150 g caşcaval ras 150 g telemea sărată rasă 1 lingură chimen 2 linguriţe seminţe negrilică (opţional) 650 g fâină de ovăz + pentru presărat pe masa de lucru Mod de preparare: Se […]
Fursecuri cu ovaz si merisoare
Fursecuri cu ovaz si merisoare din: fulgi de ovaz, zahar, nt, oua, merisoare sau stafide, vanilie, portocala. Ingrediente: 500 g fulgi de ovăz 250 g zahăr 200 g unt cu 82% grăsime 3 ouă 100 g merişoare uscate sau stafide 1 fiolă esenţă de vanilie coaja rasă si zeama de la 1 portocală Mod […]
Pofta buna!