Fursecuri cu gem si bezea
PrinteazaFursecuri cu gem si bezea din: faina, zahar, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar vanilat, unt, oua, gem de capsuni, gelatina, albusuri.
pentru aluat:
- 500 g faina
- 150 g zahar
- sare
- 3/4 linguri praf de copt
- 1/4 lingura bicarbonat de sodiu
- 2 pliculete zahar vanilat
- 12 linguri unt la temperatura camerei
- 3 oua
- gem de capsuni
pentru bezea:
- 150 ml apa rece
- 8 linguri zahar
- 2 pachete de gelatina incolora
- 3 albusuri
- 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Omogenizezi toate ingredientele cu ajutorul mixerului până devin un aluat. Formezi o bilă mare din el, pe care o înfăşori în folie alimentară şi-o dai la rece pentru o oră.
Incingi cuptorul şi aşezi o foaie de copt într-o tavă. Presari puţină făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi, cu su-citorul, o foaie de un centimetru grosime.
Cu o formă pentru fursecuri sau cu un pahar cu gura îngusta formezi fursecuri.
Din aluatul ramas intinzi o alta foaie si procedezi la fel pana cand termini toata coca. Asezi fursecurile in tava, cu spatii intre ele ca sa nu se lipeasca si coci pana devin aramii.
Pui o linguriţă de gem de căpşuni pe un fursec şi acoperi cu altul. Procedezi la fel până când termini ingredientele.
Intre timp, prepari bezeaua. Pui zahărul, 100 ml apă rece, amesteci şi ţii pe foc până se dizolvă.
Laşi 2-3 minute să clocotească. în restul de apă dizolvi gelatina, apoi, pe baie de aburi, o încălzeşti 2-3 minute.
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi siropul de zahăr, în fir subţire, amestecând uşor, apoi încorporezi gelatina şi zahărul vanilat.
Ţii bezeaua două ore la temperatura camerei şi, cu ajutorul unui poş sau al unei pungi tăiate la un capăt, ornezi fursecurile cu bezea.
Fursecuri cu gem si bezea
Pofta buna!