Fursecuri cu gem de capsuni si vanilie
PrinteazaFursecuri cu gem de capsuni si vanilie din: făină, scorţişoară, sare, unt, zahar tos, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, gem de caspuni.
Ingrediente:
- 560 g făină
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă sare
- 460 g unt la temperatura camerei
- 270 g zahăr tos
- coaja rasă de la 2 lămâi
- esenţă de vanilie
- 4 gălbenuşuri
- zahăr pudră
- gem de căpşuni
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteci făina cu scorţişoara şi sarea. La mixer, freci untul spumă şi apoi adaugi zahărul, mixându-le circa 3 minute.
Adaugi esenţa de vanilie, gălbenuşurile şi coaja de lămâie. La sfârşit, pui făina şi mixezi totul până la omogenizare.
Impărţi aluatul în două părţi egale şi formezi două dreptunghiuri de circa 1,5. cm grosime, împachetezi cele două dreptunghiuri în folie de plastic şi le laşi la frigider cel puţin 1 oră. încălzeşti cuptorul la 180°C.
Pui în aparatul de fursecuri câte puţin aluat, după care le aşezi direct în tavă, la o distanţă de 2 cm.
Coci fursecurile 12-15 minute (eu am copt 20 de minute), până devin uşor maronii. Le laşi să se răcească, le pudrezi cu zahăr pudră, decupezi fursecurile şi le lipeşti cu gem.
Fursecuri cu gem de capsuni si vanilie
Pofta buna!