Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci
PrinteazaFursecuri cu gem, ciocolata si nuci din: făină, unt sau margarina, zahar, oua, nuci, bicarbonat, otet, apa, sare, rahat multicolor, ciocolată amăruie, gem de portocale.
- 1,350 kg făină
- 500 g unt sau margarină
- 300 g zahăr
- 3 ouă
- 300 g nuci măpinate
- 1 lingură bicarbonat
- 1 lingură oţet
- 3/4 pahar apă
- 1 praf de sare
- 1 lingură margarină pentru tavă
Ingrediente pentru decor:
- 200 g rahat multicolor
- 200 g ciocolată amăruie
- 100 g unt sau margarină
- 1 borcan gem de portocale
Mod de preparare:
Mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, apoi adaugi ouăle şi continui să amesteci până se dizolvă cristalele. Incorporezi bicarbonatul stins cu oţetul, făina cernută, apa, sarea şi nucile măcinate.
Cu o formă specială, formezi floricele pe tava tapetată cu hârtie de copt sau doar unsă cu margarină. în mijlocul lor pui cubuleţe de rahat.
Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. După ce s-au,copt, ungi fiecare fursec pe jumătate cu gemul de portocale, laşi puţin să se usuce, aşezând fursecurile pe un grătar.
Topeşti ciocolata la bain-marie. lei vasul de pe sursa de căldură şi adaugi cubuleţe de unt sau margarină.
Omogenizezi şi treci fursecurile prin această glazură de ciocolată. Le păstrezi în frigider timp 2 ore, ca să se întărească glazura.
Pofta buna!