Fursecuri glazurate cu ciocolata
PrinteazaFursecuri glazurate cu ciocolata din: pudra de migdale, zahar pudra, oua, scortisoara, lamaie, faina, ciocolata, unt, combonele.
- 250 g pudră de migdale
- 180 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
- 2 linguriţe scorţişoară
- 3 linguriţe suc de lămâie
- 30 g făină
Pentru servit:
- 100 g ciocolată
- 20 g unt
- bombonele
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă şi, pe măsură ce se formează spuma, se pune zahărul. Se adaugă pudra de migdale, scorţişoara şi se continuă amestecarea.
Se toarnă şi sucul de lămâie, se mai amestecă un minut, se acoperă vasul cu folie alimentară şi se lasă la frigider pentru o oră.
Pe masa presărată cu făină se întinde coca cu sucitorul şi se taie cu diferite forme. Se coc 8-10 minute şi apoi se lasă la răcit.
Pentru servit, se topeşte ciocolata în unt, apoi se ung fursecurile cu glazura de ciocolată şi se presară bombonele.
Pofta buna!