Fursecuri glazurate cu nuca de cocos
PrinteazaFursecuri glazurate cu nuca de cocos din: unt, malai, faina, zahar, nuca de cocos, lamaie.
Pentru aluat:
- 100 g unt
- 25 g mălai fin
- 75 g făină de grâu
- 25 g zahăr pudră
- 50 g nucă de cocos
Pentru glazura:
- 200 g zahăr pudră
- un albuş
- câteva picături de lămâie
Pentru servit:
- 50 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Se amestecă untul moale cu mălaiul, se adaugă apoi făina, zahărul, nuca de cocos şi se amestecă cu degetele formând, tot cu mâna, mici bifuţe.
Se pun în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se presează cu dosul unei furculiţe.
Se coc 15-20 de minute.
Pentru glazură, zahărul se amestecă cu albuşul şi, când a devenit o pastă, se adaugă 5-6 picături de suc de lămâie.
După ce s-au răcit fursecurile, se decorează cu o furculiţă trecută prin glazură şi se presară cu fulgi de nucă de cocos.
Pofta buna!