Fursecuri gustoase
PrinteazaO reteta de fursecuri gustoase din: faina, untura, zahar, miere, gris, migdale, seminte de susan, mandarine, scortisoara, cuisoare, lichior de anason si vin alb.
pentru aluat:
- 1 kg faină albă
- 120 g untură
- 120 g zahăr
pentru umplutură:
- 1 kg miere
- 800 g griş
- 100 g migdale
- 80 g zahăr
- 75 g seminţe de susan
- 30 g untură
- 2 mandarine
- 1 linguriţă scorţişoară
- 4 cuişoare
- 1/2 pahar apă
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 pahar lichior de anason
Mod de preparare:
Pune într-o cratiţă seminţele de susan, migdalele prăjite şi măcinate, coaja rasă de mandarine, mierea, 1/2 pahar cu apă, vinul, lichiorul de anason, zahărul, scorţişoara, cui- şoarele râşnite şi untura.
Aşază cratiţa pe foc, adaugă grisul în ploaie, amestecă şi lasă la fiert 10 minute, apoi pune compoziţia la răcit. Prepară aluatul frământând făina cu untura şi zahărul. Turteşte bine aluatul cu mâinile şi cu sucitorul şi taie-1 fâşii.
Din compoziţia de griş modelează suluri cu diametrul de 1 cm şi înfăşoară-le cu aluat. Taie-le bucăţi de 8-10 cm lungime, crestează-le cu un cuţit şi presară-le cu bombonele colorate. Coace-le 10 minute în cuptorul încins în prealabil şi serveşte-le.
Fursecuri gustoase
Poftă bună!