Fursecuri cu lamaie
PrinteazaFursecuri cu lamaie din: faina, praf de copt, sare, zahar, unt, ou, galbenus, colorat alimentar, lamaie.
- 2 1/2 căni făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- 1 cană zahăr tos
- 250 g unt moale
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- 1 fiolă esenţă de lămâie
- puţin colorant alimentar gel, galben
- 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru a doza făina, foloseşti o cană cu volumul de 300 ml. Cerni făina împreună cu praful de copt şi sarea.
Freci spumă untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul şi coaja de lămâie.
După ce ai obţinut o cremă omogenă, adaugi gălbenuşul şi oul bătut, esenţa, coaja şi zeama de lămâie şi omogenizezi.
Colorezi crema cu puţin colorant galben. Amesteci ingredientele uscate cu cele lichide şi omogenizezi până vei obţine un aluat suficient de tare, încât să modelezi mici sfere pe care le rostogoleşti prin zahăr pudră.
Tapetezi tava aragazului cu hârtie de copt, pui biluţele la o distanţă de 3-4 cm unele de altele şi le coci circa 10 minute, la 200°C, în cuptorul preîncălzit, până încep să se rumenească uşor pe fund şi să se crape la suprafaţă. Scoţi biluţele pe un grătar, să se răcească.
Fursecuri cu lamaie
Pofta buna!