Fursecuri cu mălai şi afine
PrinteazaFursecuri cu mălai şi afine din: malai, faina, unt, zahar tos, oua, praf de copt, branza de vaci, frisca, zahar vanilinat, zahar pudra, sare, lamaie, afine, esenta de lamaie.
Ingrediente:
- 300 g malai
- 300 g faina
- 300 g unt
- 200 g zahar tos
- 4 oua
- un pliculet praf de copt
- 300 g branza de vaci
- 100 ml frisca
- doua pliculete zahar vanilinat
- 50 g zahar pudra
- 3 g sare
- o lamaie
- 200 g afine
- o lingurita cu esenta de lamaie
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun ouăle cu zahărul tos, un pliculeţ de zahăr vanilinat, coaja rasă de lămâie şi esenţa. Se presară sarea, se mi¬xează două minute, apoi se adaugă untul moale.
Se mixează două minute, se adaugă mălaiul şi făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine cu mâna şi se frământă până când se obţine un aluat omogen.
Se rup bucăţele din aluat, se modelează sub formă de biluţe, apoi se aplatizează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 12-15 minute. Se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească complet.
Brânza de vaci se mixează împreună cu frişca, zahărul pudră şi zahărul vanilinat rămas până capătă consistenţa unei creme. Se adaugă afinele, se amestecă şi se pune sub formă de grămăjoare pe fiecare fursec în parte.
Pentru ca ies foarte multe, se pot injumatati cantitatile pentru cei care doresc fursecuri mai putine.
Fursecuri cu mălai şi afine
Pofta buna!
Asa prajiturele mai da. Felicitari pentru articol. 🙂