Fursecuri mentolate

Printeaza

Fursecuri mentolate din: miere, ulei, faina, praf de copt, oua, margarina, ulei de menta.

 

Ingrediente:Fursecuri mentolate

  • 150 g miere de albine
  • 150 ml ulei bun
  • 200 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 ouă
  • 1 lingură margarină (la pachet)
  • 15 picături ulei de mentă

 

Mod de preparare:

Baţi spumă mierea cu ouăle şi insişti pentru o cât mai bună omogenizare, apoi adaugi trep­tat uleiul, amestecând bine.

Pui apoi uleiul de mentă, picurând drect din flacon şi amestecând încă 5-6 minute.

La sfârşit adaugi treptat făina amestecată cu praful de copt,câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe, încălzeşti moderat cuptorul, apoi iei cu linguriţa din compoziţie şi aşezi mici grămăjoare pe tava de copt unsă cu margarină, la o distanţă de 4-5 cm între ele, deoarece cresc la copt.

Poţi adăuga în vârf un bob de cafea, o alună sau, mai uşor, o stafidă.

Le coci la foc potiivit cam 20 de minute. Sunt deli­cioase.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Fursecuri cu aroma de lavanda

Fursecuri cu aroma de lavanda din: unt, zahar, ou, faina, faina de migdale, praf de copt, sare, vanilie, lavanda. Ingrediente:  ¾ cana unt, moale ¾ cana zahăr 1 ou 1 cana faina 1 cană făină de migdale 1 linguriță praf de copt ¼ lingurita sare 1 linguriță esenta de vanilie 2 lingurite frunze de lavanda […]

 

Fursecuri fragede cu crema

Fursecuri fragede cu crema din: unt, crema, zahar, ou, faina, amidon, praf de copt, frisca, colorant. Ingrediente: 180 g unt 140 g ciocolată 200 g zahăr pudră un ou 160 g făină o lingură amidon o linguriţă praf de copt 60 g cacao un praf sare Pentru cremă:  300 ml frişcă lichidă un plic întăritor frişcă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.