Fursecuri cu migdale si gem
PrinteazaFursecuri cu migdale si gem din: zahar, nuci, migdale, faina, zahar vanilinat, gem de afine, oua.
Ingrediente:
- 300 g zahăr tos
- 200 g nuci măcinate
- 50 g migdale măcinate
- 75 g făină
- 6 albusuri
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 250 gem de afine
Mod de preparare:
Amesteci nucile şi migdalele măcinate cu zahărul, albuşurile nebătute şi le încălzeşti la bain-marie.
Adaugi apoi făina, în prealabil cernută, zahărul vanilinat şi continui să amesteci uşor, până omogenizezi compoziţia.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui cu linguriţa grămăjoare de compoziţie, cât mai rotunde şi egale.
Coci la foc mic, circa 30 de minute, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc uşor.
Cât sunt calde, le desprinzi de hârtie cu ajutoful unei lame late de cuţit şi le laşi să se răcească pe un grătar.
După ce s-au răcit, le uneşti două câte două, cu gem de afine sau cu un alt gem preferat de oaspeţii tăi sau de cei din familie.
Fursecuri cu migdale si gem
Pofta buna!