Fursecuri cu migdale
PrinteazaO reteta de fursecuri cu migdale din: migdale, zahar, unt, apa de flori de portocal, lamai, ou, galbenusuri si drojdie.
- 400 g migdale curăţate
- 300 g zahăr
- 30 g unt
- 10 picături apă de flori de portocal
- 2 lămâi
- 1 ou
- 3 gălbenuşuri
- 1/2 plic drojdie uscată
Mod de preparare:
Bate oul întreg şi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr. Separat, amestecă migdalele tocate cu zahărul rămas, adaugă apa de flori de portocal şi amestecă-le în blender.
Amestecă pasta obţinută cu untul topit şi coaja rasă de lamâie, apoi încorporează ouăle bătute cu zahărul, până când obţii o compoziţie moale, maleabilă.
Las-o să se odihnească cel puţin 2 ore, apoi încorporează drojdia. Unge-ţi mâinile cu unt şi modelează din compoziţia obţinută biluţe puţin mai mari decât o nucă.
Aşază-le distanţate pe o tavă, presară-le cu puţin zahăr şi coace-le circa 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C.
Fursecuri cu migdale
Pofta buna!