Fursecuri cu nuca si crema de ciocolata

Printeaza

Fursecuri cu nuca si crema de ciocolata din: făină, zahăr tos, nucă, unt, sare, zahăr vanilinat, ou, ciocolată cu lapte sau neagră, ulei.

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 120 g zahăr tos
  • 120 g nucă măcinată
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 ou
  • 100 g ciocolată cu lapte sau neagră
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare:

Fursecuri cu nuca si crema de ciocolata: Amesteci într-un bol făina, nucile măcinate, zahărul, sarea şi zahărul vanilinat.

Adaugi untul tăiat în cubuleţe şi omoge­nizezi, apoi oul bătut şi omogenizezi din nou, până obţii un aluat potrivit de tare, uşor lipicios.

Pui aluatul într-o pungă de plastic şi îl păstrezi în frigider, timp de 1 oră. Scoţi aluatul din frigider şi, cu mâinile presărate cu puţină făină, modelezi mici sfere pe care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), timp de 15 minute. Le desprinzi cu lama cuţitului şi le laşi să se răcească pe un grătar.

Topeşti ciocolata la bain-marie şi o amesteci împreună cu uleiul. Lipeşti câte doi biscuiţi cu ciocolată caldă şi îi laşi pe grătar până se întăreşte umplutura.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.