Cvas de cireșe: Pe lângă gustul delicios de cireșe, cvasul este plin de probiotice, care susțin sănătatea digestivă. Este o alegere ideală pentru zilele calde de vară, având o aromă ușor dulce, fructată și ușor alcoolizată, perfectă pentru a însoți mesele sau pentru a fi savurată de sine stătătoare. Pregătire: 20 minute Fermentare: 2-3 zile […]
Fursecuri cu nuca si zahar pudra
PrinteazaFursecuri cu nuca si zahar pudra din: ou, faina, zahar, praf de copt, unt, nuca si zahar pudra.
Ingrediente:
- un ou
- 250 g faina
- 80 g zahar
- o lingurita praf de copt
- 120 unt moale
- 100 g nuca macinata
servit:
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Untul se freaca cu zaharul, se adaugă oul, nuca măcinată, făina şi praful de copt. amestecă bine şi aluatul se dă la rece pentru o oră.
Apoi, aluatul se întinde cu sucitorul într-o foaie cu o grosime de 1-2 centimetri şi se taie bucăţi cu o formă rotundă.
Se pun fursecurile în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la foc potrivit 15 minute, până se rumenesc uşor pe margini.
Apoi, se lasă la răcit, se presară cu zahăr pudră şi se aduc la masă.
Fursecuri cu nuca si zahar pudra
Pofta buna!
Zacuscă de Ardei Copți – O Delicatesă Aromată pentru Iarna. Această rețetă combină dulceața ardeilor copți cu savoarea cepei și roșiilor, rezultând o pastă cremoasă și intens aromată, perfectă pentru a fi servită pe pâine prăjită, alături de brânzeturi sau ca garnitură pentru diverse preparate. Zacusca este ușor de făcut și poate fi păstrată pe […]