Fursecuri cu nuci pecan
PrinteazaFursecuri cu nuci pecan din: albusuri, nuci pecan, zahar, sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie, unt.
Ingrediente:
- 2 albuşuri
- 100 g nuci pecan măcinate
- 150 g zahăr
- un pic de sare
- zeama de la 1lămâie
- 2 linguriţe de coajă rasă de lămâie
- unt pentru tava de copt
- 40 de bucăţi de nuci pecan pentru decor
Mod de preparare Fursecuri cu nuci pecan:
Incălzeşti cuptorul la 160° . Ungi cu unt o tavă de copt. Baţi albuşurile până devin spumă.
Incorporezi încetul cu încetul sare, zahăr şi zeama de lămâie, apoi coaja de lămâie, până spuma e completă.
Amesteci bine şi nucile măcinate în spuma de ouă. Cu ajutorul a două linguriţe umezite iei grămăjoare pe care le aşezi în tavă, lăsând distanţă între ele.
Le decorezi cu bucăţi de nuci pecan, apoi le dai la copt circa 25 de minute. După ce le scoţi din cuptor, le laşi la răcit şi le aduci la masă.
Nucile Pecan sunt originare din America de Nord. Ele se pot mânca proaspete sau prăjite şi se folosesc ca ingredient mai ales la deserturi.
Nucile Pecan au miezul asemănător cu cel al nucilor obişnuite, coaja este însă netedă şi lucioasă, de culoare brună, uşor de spart. în America sunt folosite pentru plăcinte .
Sunt o excelentă sursă de zinc şi magneziu.
Pofta buna!
Unde se gasesc nuci pecan?