Fursecuri cu portocala si ciocolata
PrinteazaFursecuri cu portocala si ciocolata din: faina, ou, condimente, drojdie, apte, ulei, miere, caise uscate, mersoare uscate, migdale, portocala, zahar, ciocolata, lapte.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 1 ou
- 1 lingură condimente (scorţişoară, cuişoare, cardamom)
- 1 cub drojdie
- 200 ml lapte
- 4 linguri ulei
- 4 linguri miere
- 2 linguri caise uscate
- 2 linguri merişoare uscate
- 2 linguri migdale mărunţite
- 2 linguri zeamă de portocală
- coajă de portocală tăiată cubuleţe
- 2-3 linguri zahăr
- 100g ciocolată
- 2 linguri lapte
Mod de preparare Fursecuri cu portocala si ciocolata:
Amesteci făina cu fructele uscate, o parte din coaja de portocală, drojdia dizolvată în lapte, oul, mierea şi uleiul.
Laşi aluatul să dospească, apdi îl întinzi şi tai fursecuri cu formele.
Fierbi coaja de portocală rămasă cu zahărul şi 50-100 ml apă.Topeşti ciocolata cu laptele.
Treci fursecurile prin ciocolată şi le decorezi cu bucăţelele de coajă.
Pofta buna!