Fursecuri rapide
PrinteazaFursecuri rapide din: briose sau cupcakes de vanilie, caise din compot, dulceata de zmeura, zahar pudra sau amidon, pasta de zahar alb.
- 12 brioşe sau cupcakes de vanilie, gata făcute
- 12 jumătăţi de caise din compot (păstrează siropul)
- 100g dulceaţă de zmeură
- puţin zahăr pudră sau amidon, pentru presărat
- 500g pastă de zahăr albă, din comerţ
- creioane cu gel alimentar negru
Mod de preparare:
Indepărtează hârtiile brioşelor – dacă vârful este rotunjit, taie-l cu un cuţit zimţat, pentru a obţine o suprafaţă plată.
Intoarce-le cu susul în jos şi aranjează-le pe un platou sau un suport pentru brioşe. însiropează-le uşor cu siropul de la caise, folosindu-te de o pensulă, apoi pune 1 linguriţă de gem pe fiecare dintre ele.
Pune câte o jumătate de caisă deasupra, cu partea bombată în sus.
Curăţă suprafaţa de lucru, apoi pudreaz-o cu puţin zahăr pudră sau amidon.
Intinde pasta de zahăr până când are o grosime de circa 2 mm – iţi va fi mai uşor dacă lucrezi doar cu jumătate din cantitate- păstrand restul bine împachetat în folie alimentară, pentru a nu se usca.
Foloseşte o formă rotundă pentru biscuiţi de 12cm, cu margini canelate, pentru a tăia cercuri de fondant, şi aşază-le pe brioşe, pe măsură ce le tai.
Pot fi făcute cu o zi înainte.
Pofta buna!