Fursecuri sarate cu iaurt si chimen
PrinteazaFursecuri sarate cu iaurt si chimen din: cartofi, ou, caşcaval, seminţe de chimen, telemea, brânză topită, iaurt, pastramă.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 1 ou
- 50 g caşcaval
- 1/2 linguriţă seminţe de chimen
- 200 g telemea
- 50 g brânză topită
- 1-2 linguri iaurt
- 3-4 felii subţiri de pastramă
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi fierbi la foc mic, în apă uşor sărată. Scurgi cartofii fierţi şi îi zdrobeşti cât sunt fierbinţi, apoi adaugi caşcavalul ras şi omogenizezi.
Când s-au răcorit puţin, încorporezi oul şi omogenizezi din nou.
Pui compoziţia într-un poş cu dui (orificiul cornetului metalic sau de plastic) mai mare şi faci grămăjoare, în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci la foc mediu, până se rumenesc frumos.
Pentru cremă, zdrobeşti uşor seminţele de chimen, cât să-şi elibereze aroma. Le amesteci împreună cu brânza rasă, crema de brânză topită şi iaurtul, până obţii o cremă.
Tai pastrama în pătrăţele cât suprafaţa fursecului. Lipeşti fursecurile două câte două cu cremă şi prinzi între ele un pătrăţel de pastramă.
Fursecuri sarate cu iaurt si chimen
Pofta buna!