Fursecuri sarate cu iaurt si chimen

Printeaza

Fursecuri sarate cu iaurt si chimen din: cartofi, ou, caşcaval, seminţe de chimen, telemea, brânză topită, iaurt, pastramă.

Fursecuri_sarate_cu_iaurt_si_chimen

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 50 g caşcaval
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimen
  • 200 g telemea
  • 50 g brânză topită
  • 1-2 linguri iaurt
  • 3-4 felii subţiri de pastramă

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi fierbi la foc mic, în apă uşor sărată. Scurgi cartofii fierţi şi îi zdrobeşti cât sunt fierbinţi, apoi adaugi caşcavalul ras şi omogeni­zezi.

Când s-au răcorit puţin, încorporezi oul şi omogeni­zezi din nou.

Pui compoziţia într-un poş cu dui (orificiul cornetului metalic sau de plastic) mai mare şi faci grămăjoare, în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci la foc mediu, până se rumenesc frumos.

Pentru cremă, zdrobeşti uşor seminţele de chimen, cât să-şi elibereze aroma. Le amesteci împreună cu brânza rasă, crema de brânză topită şi iaurtul, până obţii o cremă.

Tai pastrama în pătrăţele cât suprafaţa fursecului. Lipeşti fursecurile două câte două cu cremă şi prinzi între ele un pătrăţel de pastramă.

Fursecuri sarate cu iaurt si chimen

Fursecuri_sarate_cu_iaurt_si_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.