Fursecuri sarate cu rozmarin
PrinteazaFursecuri sarate cu rozmarin din: faina, unt, cascaval, rozmarin, sare, piper.
- 400 g faină
- 120 g unt rece
- 100 g caşcaval uscat
- 100 ml apă rece
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- 1 linguriţă cu vârf sare
- 1/2 linguriţă piper măcinat
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Caşcavalul se dă pe răzătoarea mică, se amestecă cu faina, cu sarea, cu piperul şi cu rozmarinul. Se adaugă untul tăiat cubuleţe mici, apa şi se frământă cu mişcări rapide.
Se înfaşoară în folie şi se pune-la rece 1 oră. Se întinde pe planşeta presărată cu faină într-o foaie de 2-3 mm grosime şi se decupează cu forme specifice crăciunului.
Se aşază în tavă pe hârtie de copt, se presară cu sare grunjoasă şi se coace la l80 grade până ce se rumenesc.
Fursecuri sarate cu rozmarin
Pofta buna!