Fursecuri cu scortisoara si condimente

Printeaza

Fursecuri cu scortisoara si condimente din: făină, zahar, scorţişoară, condimente, unt, sirop de zahar.

 

Ingrediente:

  • 230 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară măci­nată
  • 1/2 linguriţă condimente , asortate
  • 75 g unt
  • sirop din zahăr

 

 

Mod de preparare:

Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt. Făina, zahărul şi mirodeniile se amestecă într-un castron.

Se adaugă untul şi se frământă până se obţine o compoziţie cu aspect fărâmicios.

Se adaugă siropul de zahăr şi se amestecă până se obţine un aluat moale.

Aluatul se frământă pe o suprafaţă pudrată cu făină încă 1-2 minute. Se înveleşte în plastic şi se lasă la rece 30 de minute.

Cuptorul se încinge la 180 de grade. Aluatul se întinde pe o suprafaţă pudrată cu făină până la 0 grosime de 5 mm

. Se decupează diferite forme de fursecuri din aluat. Se aşază în tăvi, la intervale regulate. Se lasă la rece zece minute.

Fursecurile se coc zece minute, până devin aurii. Se lasă să se răcească în tăvi.

Poţi prezenta fursecurile pe masă, în aranjamente festive, alături de batoane de scorţişoară, nuci, felii deshidratate de portocale şi portocale întregi, în care se înfig câteva cuişoare.

Fursecuri cu scortisoara si condimente

Fursecuri_cu_scortisoara_si_condimente

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.