Fursecuri cu scortisoara si stafide
PrinteazaFursecuri cu scortisoara si stafide din: faina, unt, zahar, scortisoara, stafide, migdale.
- 225 g făină de grâu
- 200 g unt
- 100 g zahăr tos
- 1 linguriţă scorţişoară pisată fin
- stafide
- 25 g migdale tocate potrivit
Mod de preparare:
Se freacă bine untul cu faina proaspăt cernută. Se adaugă rând pe rând, amestecând mereu, migdalele, scorţişoara şi zahărul.
Se întinde aluatul în foaie pe un blat de lemn, presărat cu puţină făină şi se taie în rondele de aproximativ doi centimetri şi jumătate-patru centimetri.
Se pun, având grijă să nu se lipească între ele, în tava de cuptor, însă cu puţin unt.
Când sunt gata, se scot şi se presează în centrul fiecăreia -câteva stafide.
Pofta buna!