Fursecuri simple

Printeaza

Fursecuri simple din: fulgi de ovaz, nuci, zahar brun, faina, ulei de masline extravirgin, miere, suc de lamaie, suc de portocale, nucsoara, scortisoara.

Ingrediente:Fursecuri_simple

  • 100 g fulgi de ovaz
  • 90 g nuci
  • 80 g zahar brun
  • 50 g faina alba
  • 20 ml ulei de masline extravirgin
  • 40 g miere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 50 ml suc de portocale
  • 1 praf nucsoara macinata
  • 1 praf scortisoara

 

Mod de preparare:

Măcinaţi fulgii de ovăz în robotul de bucătărie până devin ca o făină.

Măcinaţi şi nucile, dar puţin mai mari, cât să se mai vadă bucăţele; Amestecaţi toate ingredientele uscate: ovăzul, nucile, făina şi zahărul.

Adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi până se omogenizează. Aluatul va fi puţin lipicios

; Formaţi bile micuţe din aluat şi aşezaţi-le pe tava cu hârtie de copt. Dacă se lipesc puţin de mână umeziţi-vă mâinile.

Aplatizaţi bilele cu fundul unui pahar. Umeziţi-lşi pe acesta dacă se lipeşte;

Coaceţi fursecurile la 180° C pentru 14 min. Fursecurile vor fi moi iniţial, dar, după ce se răcesc complet, se vor mai întări.

Fursecuri simple

Fursecuri_simple

Pofta buna!

 

 

 

 

Fursecuri aromate cu lamaie

Fursecuri aromate cu lamaie din: oua, zahar, unt, faina, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 120 g unt 240 g făină 1/2 plic praf de copt sucul şi coaja de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi sucul şi coaja rasă de lămâie. Se adaugă […]

Fursecuri cu ciocolata alba si nuci

Fursecuri cu portocale si nuci

Fursecuri cu portocale si nuci din: faina, zahar, unt, portocala, ou, nuci, miere, ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 150 g zahăr un plic zahăr vanilat 150 g unt o portocală un ou 50 g nuci fin măcinate 1/2 plic praf de copt 2 linguri miere un praf sare 50 g ciocolată albă   […]

Fursecuri cu ciocolata alba

Fursecuri cu ciocolata alba

Fursecuri cu ciocolata alba din: faina, zahar, unt, portocala, nuci, miere, ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 150 g zahăr un plic zahăr vanilat 150 g unt o portocală un ou 50 g miez de nuca 1/2 plic praf de copt 2 linguri miere un praf sare 50 g ciocolată albă   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.