Fursecuri cu smochine si alune

Printeaza

Fursecuri cu smochine si alune din: faina, zahar, rom, alune, smochine, cacao.

Ingrediente:

  • 400 g făină albă
  • 200 g zahăr tos
  • esenţă de rom
  • 300 g alune prăjite
  • 50 g smochine uscate
  • 200 g unt
  • 50 g cacao
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Fursecuri cu smochine si alune: Se amestecă untul topit, cu un vârf cuţit sare, zahărul tos şi zahărul vanilat, până când se omogenizează.

Adaugă praf de cacao, esenţa de rom, ouăle, smochinele tăiate mărunt şi jumătate din cantitatea de alune.

Amestecă într-un vas cele două tipuri de făină, se face o adâncitură şi se toarnă compoziţia, apoi se frământă un aluat potrivit de tare.

Lasă aluatul 10 minute la rece.

Se întinde cu sucitorul o foaie de aluat, din care se decupează fursecuri de formele dorite. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se dau la cuptor până când se rumenesc. Se scot, se pudrează cu zahăr şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.