Fursecuri cu ciocolata si bomboane din: ciocolata, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte, inghetata, bombonele. Ingrediente: 125 g ciocolată cu lapte 80 g unt moale 125 g zahăr un ou 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt un plic zahăr vanilat o lingură lapte îngheţată de vanilie bombonele Mod e preparare: Se mixează […]
Fursecuri in sos de rodie
PrinteazaFursecuri in sos de rodie din: unt, zahar, miere, ou, faina, rosii, praf de copt, ciocolata alba, esenta de migdale, cafea, scortisoara.
Ingrediente:
- 200 g unt
- 250 g zahar tos
- 2 linguri de miere
- 1 ou
- 400 g faina
- 2 rosii
- Praf de copt
- sare
- praf de cardamon
- 50 g ciocolata alba
- Esenta de migdale
- cafea granulata
- 200 ml apa
- baton de scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se pun untul, oul, mierea si 150 g zahar tos.
Se mixeaza pana cand capata aspectul unei creme, se adauga o lingurita de esenta de migdale, un praf de carmadon, un parf de sare, ciocolata alba rasa si o lingurita de cafea granulata.
Se amesteca, se presara faina cernuta si se framanta pana rezulta un aluat potrivit de tare.
I se da forma de fitil mai gros, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se taie in rondele, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptor.
Se coc 15-20 de minute la foc potrivit, se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Semintele de rodii se pun intr-o oala, impreuna cu restul de zahar tos si apa.
Se fierb 10-15 minute, se opreste focul si se strecoara. Cand se pune la fiert sosul de rosii, se poate adauga si o jumatate de baton de scortisoara.
Se serveste cu un Capuccino.
Pofta buna!
Fursecuri cu lichior din: oua, zahar, Amaretto, faina. Ingrediente: 300 g zahăr 3 albuşuri 20 ml lichior Amaretto 200 g făină de migdale Mod de preparare: Se amestecă făina de migdale cu zahărul. Se adaugă albuşurile bine bătute $i lichiorul Amaretto şi se amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule, ca să nu se […]
Fursecuri cu morcovi din: morcovi, unt, zahar, faina, ou, bicarbonat, vanilie, nuci. Ingrediente: 2 morcovi 80 g unt 180 g zahăr brun un ou 300 g făină sare o linguriţă bicarbonat esenţă de vanilie 50 g nuci mărunţite Mod de preparare: Morcovii se fierb şi apoi se mixează. Se amestecă piureul de morcovi cu […]
Pofta buna!
O sa incerc si eu aceasta reteta de fursecuri. Va propun si eu o reteta simpla de fursecuri.
Ingrediente:
2 oua
125 g zahar
125 ml ulei
220 g faina
esenta de vanilie
Intr-un castron frecam ouale cu zaharul pana incep sa se albeasca, apoi adaugam uleiul putin cate putin. Faina o incorporam usor si aromam cu esenta de vanilie.
Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt. Fursecurile le coacem la foc mic pe treapta de sus a cuptorului.Le lasam sa se raceasca in cuptor.