Fursecuri in sos de rodie

Printeaza

Fursecuri in sos de rodie din: unt, zahar, miere, ou, faina, rosii, praf de copt, ciocolata alba, esenta de migdale, cafea, scortisoara.

 

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 250 g zahar tos
  • 2 linguri de miere
  • 1 ou
  • 400 g faina
  • 2 rosii
  • Praf de copt
  • sare
  • praf de cardamon
  • 50 g ciocolata alba
  • Esenta de migdale
  • cafea granulata
  • 200 ml apa
  • baton de scortisoara

 

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare se pun untul, oul, mierea si 150 g zahar tos.

Se mixeaza pana cand capata aspectul unei creme, se adauga o lingurita de esenta de migdale, un praf de carmadon, un parf de sare, ciocolata alba rasa si o lingurita de cafea granulata.

Se amesteca, se presara faina cernuta si se framanta pana rezulta un aluat potrivit de tare.

I se da forma de fitil mai gros, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se taie in rondele, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptor.

Se coc 15-20 de minute la foc potrivit, se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Semintele de rodii se pun intr-o oala, impreuna cu restul de zahar tos si apa.

Se fierb 10-15 minute, se opreste focul si se strecoara. Cand se pune la fiert sosul de rosii, se poate adauga si o jumatate de baton de scortisoara.

Se serveste cu un Capuccino.

 

Pofta buna!

 

 

Fursecuri cu ciocolata si bomboane

Fursecuri cu ciocolata si bomboane din: ciocolata, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte, inghetata, bombonele. Ingrediente: 125 g ciocolată cu lapte 80 g unt moale 125 g zahăr un ou 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt un plic zahăr vanilat o lingură lapte îngheţată de vanilie bombonele   Mod e preparare: Se mixează […]

Fursecuri cu lichior

Fursecuri cu lichior din: oua, zahar, Amaretto, faina. Ingrediente:  300 g zahăr 3 albuşuri 20 ml lichior Amaretto 200 g făină de migdale   Mod de preparare: Se amestecă făina de migdale cu zahărul. Se adaugă albuşurile bine bătute $i lichiorul Amaretto şi se amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule, ca să nu se […]

Fursecuri cu morcovi

Fursecuri cu morcovi din: morcovi, unt, zahar, faina, ou, bicarbonat, vanilie, nuci. Ingrediente: 2 morcovi 80 g unt 180 g zahăr brun un ou 300 g făină sare o linguriţă bicarbonat esenţă de vanilie 50 g nuci mărunţite   Mod de preparare: Morcovii se fierb şi apoi se mixează. Se amestecă piureul de morcovi cu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu aceasta reteta de fursecuri. Va propun si eu o reteta simpla de fursecuri.

    Ingrediente:
    2 oua
    125 g zahar
    125 ml ulei
    220 g faina
    esenta de vanilie

    Intr-un castron frecam ouale cu zaharul pana incep sa se albeasca, apoi adaugam uleiul putin cate putin. Faina o incorporam usor si aromam cu esenta de vanilie.

    Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt. Fursecurile le coacem la foc mic pe treapta de sus a cuptorului.Le lasam sa se raceasca in cuptor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.