O reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu dulce, baton scortisoara, amidon, ciocolata neagra.
Ingrediente:
125 g unt
un ou
275 g zahăr tos
60 g alune
250 g făină
un vârf de lingura praf de copt
un vârf de linguriţă cu 100 ml vin roşu dulce
sare
500 g vişine
un baton de scorţişoară
o linguriţă cu amidon
ciocolată neagra
Mod de preparare:
Vişinele se spală, se curăţă de codiţe şi de sâmburi şi se pun într-o oală.
Se presară deasupra 100 g zahăr tos, se adaugă batonul de scorţişoară şi vinul roşu.
Se pun pe foc şi se fierb la foc mediu până s-au înmuiat vişinele şi a scăzut sosul.
Se dizolvă amidonul cu puţină apă rece, se toarnă peste ingredientele din oală şi se amestecă, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se mai ţin pe foc două minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească.
Untul se mixeaz împreună cu zahărul tos râma: oul şi sarea până devin ca o cremi se adaugă praful de copt, alunei pisate, făina şi se mixează până se încorporează toate ingredientele.
Se pune aluatul într-un pistol de fursecuri, se toarnă pe o tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins.
Reci, se trec prin ciocolată topită şi se lasă sa, se întărească.
Fursecuri cu Amaretto din: oua, zahar, lichior, faina. Ingrediente: 300 g zahăr 3 albuşuri 20 ml lichior Amaretto 200 g făină de migdale Mod de preparare: Se amestecă făina de migdale cu zahărul. Se adaugă albuşurile bine bătute şi lichiorul Amaretto şi se amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule, ca să nu se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.