Fursecuri spritate cu nuca de cocos si gem
PrinteazaFursecuri spritate cu nuca de cocos si gem din: unt moale, ou, faina, nuca de cocos, otet, apa minerala, esenţă de vanilie, sare, gem.
- 200 g unt moale
- 1 gălbenuş
- 200 g făină
- 5 linguri zahăr
- 100 g nucă de cocos
- 1 lingură oţet
- 4 linguri apă minerală
- 1 esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
- gem (de care vrei)
Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul şi gălbenuşul. Adaugi oţetul, apa minerală, sarea, esenţa de vanilie şi mixezi bine.
Incorporezi făina şi nuca de cocos. Dacă aluatul este prea gros, mai adaugi apă minerală. Trebuie să fie un aluat potrivit de moale.
Din trei sferturi de aluat decupezi forme de inimoară şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Restul de aluat îl pui într-un poş şi conturezi pe deasupra formele de inimioară deja decupate.
Le bagi la cuptor 15-20 de minute. Trebuie să se rumenească uşor. Laşi să se răcească şi serveşti cu gem în mijloc.
Fursecuri spritate cu nuca de cocos si gem
Pofta buna!