Rozmarin – Retete, beneficii si proprietati. Rozmarinul este o plantă aromatică și medicinală cunoscută pentru frunzele sale mici, în formă de ace, și pentru aroma sa puternică și plăcută. Acesta face parte din familia Lamiaceae și este originar din regiunile mediteraneene, cum ar fi sudul Europei și nordul Africii. Rozmarinul a fost folosit de-a lungul […]
Fursecuri cu strat dublu de ciocolata
PrinteazaFursecuri cu strat dublu de ciocolata din: unt, zahar, faina, cacao, chipsuri de ciocolata.
Ingrediente:
- 175 g de unt moale
- 85 g de zahăr fin auriu
- 200 g de făină
- 2 linguri de cacao pudră
- 100 g chipsuri de ciocolată (cu lapte sau neagră)
Mod de preparare:
amestecă untul şi zahărul cu o lingură de lemn. Se încorporează făina şi praful de cacao, apoi fulgii de ciocolată – este posibil să fie nevoie să amesteci cu mâna în această fază.
rupe coca în jumătate şi fiecare bucată se rulează sub forma unui cilindru gros de 5 cm. Se înfăşoară în folie alimentară şi se lasă la frigider 1 oră sau câteva zile.
Poate fi păstrat la congelator până la o lună.
încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se taie cei doi cilindri în felii groase de icm, se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 10-12 minute.
lasă la răcit în tavă.
Fursecuri cu strat dublu de ciocolata
Pofta buna!
Rozmarin – Retete, beneficii si proprietati