Fursecuri cu susan şi scorţişoară

Printeaza

O reteta de fursecuri cu susan si scortisoara din: migdale, faina alba, zahar, seminte de susan, unt, ou si scortisoara.

Ingrediente:Fursecuri cu susan şi scorţişoară

  • 500 g migdale
  • 500 g faină albă
  • 350 g zahăr
  • 200 g seminţe de susan
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingură praf de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Amestecă migdalele râşnite şi zahărul cu mixerul, adău­gând scorţişoara, oul şi untul. Incorporează faina cernută şi frământă rapid până când obţii o compoziţie compactă şi omogenă.

Inveleşte aluatul cu folie alimentară şi lasă-1 cel puţin 30 de minute să se odihnească în frigider.

Presară planşeta cu faină, rupe bucăţi din compoziţie şi modelează din ele mai multe rulouri. Taie-le bucăţi de 5-6 cm şi curbează-le.

Tăvăleşte-le pe o parte prin seminţele de susan prăjite uşor în prealabil într-o tigaie neaderentă fară ulei.

Aşază-le într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-le circa 15 minute la 170° C.

Lasă fursecurile să se răcească, apoi aranjează-le pe un platou şi serveşte-le. Se pot păstra mai mult timp într-o cutie metalică închisă ermetic.

Fursecuri cu susan şi scorţişoară

Fursecuri cu susan şi scorţişoară

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Sunt foarte gustoase fursecurile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.