Fursecuri cu susan şi scorţişoară
PrinteazaO reteta de fursecuri cu susan si scortisoara din: migdale, faina alba, zahar, seminte de susan, unt, ou si scortisoara.
- 500 g migdale
- 500 g faină albă
- 350 g zahăr
- 200 g seminţe de susan
- 100 g unt
- 1 ou
- 1/2 lingură praf de scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecă migdalele râşnite şi zahărul cu mixerul, adăugând scorţişoara, oul şi untul. Incorporează faina cernută şi frământă rapid până când obţii o compoziţie compactă şi omogenă.
Inveleşte aluatul cu folie alimentară şi lasă-1 cel puţin 30 de minute să se odihnească în frigider.
Presară planşeta cu faină, rupe bucăţi din compoziţie şi modelează din ele mai multe rulouri. Taie-le bucăţi de 5-6 cm şi curbează-le.
Tăvăleşte-le pe o parte prin seminţele de susan prăjite uşor în prealabil într-o tigaie neaderentă fară ulei.
Aşază-le într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-le circa 15 minute la 170° C.
Lasă fursecurile să se răcească, apoi aranjează-le pe un platou şi serveşte-le. Se pot păstra mai mult timp într-o cutie metalică închisă ermetic.
Fursecuri cu susan şi scorţişoară
Pofta buna!
Sunt foarte gustoase fursecurile