Fursecuri tip turte

Printeaza

Aceste fursecuri în formă de inimă pot varia ca dimensiune. Se prepară dintr-un aluat de turtă dulce – făină, miere, condimente, fructe confiate şi bucăţi de migdale – şi se glasează cu o glazură transparentă sau cu ciocolată.

Ele sunt o specialitate tradiţională de Crăciun, fiind inventate în secolul XIII de către călugări din Franconia.

Aluatul este afânat cu tradiţionalul bicarbonat de amoniu, şi doar rareori cu bicarbonat de sodiu, şi se întinde pe hârtie de orez înainte de a fi dat la copt. Deoarece nu conţin nici ouă, nici unt, ele se pot păstra vreme îndelungată.

Etimologia cuvântului leb este incertă. El ar putea proveni de la cuvântul ebraic (ev care înseamnă „inimă”, ceea ce ar explica şi forma turtelor.

 

Fursecuri tip turte

Fursecuri tip turte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.