Fursecuri glazurate cu nuca de cocos din: unt, malai, faina, zahar, nuca de cocos, lamaie. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g unt 25 g mălai fin 75 g făină de grâu 25 g zahăr pudră 50 g nucă de cocos Pentru glazura: 200 g zahăr pudră un albuş câteva picături de lămâie Pentru servit: 50 g […]
Fursecuri umplute cu migdale
PrinteazaFursecuri umplute cu migdale din: faina, unt, oua, zahar, migdale, lamaie.
- 300 g făină
- 200 g unt
- 2 ouă
- 150 g zahăr brun
- 150 g migdale feliate
Pentru umplutura de migdale:
- 125 g migdale fără coajă
- 125 g zahăr
- un ou
- coaja unei lămâi
Mod de preparare:
Pentru umplutura de migdale, se râşnesc migdalele şi se amestecă bine cu ahărul, oul şi coaja de lămâie. Se puneîntr-un borcan cu capac.
Pentru aluat, se amestecă untul cu făina, un ou si zahărul pentru a obţine un aluat. Se întinde pe masa presărată cu făină si se decupează cu o formă rotundă.
Jumătate din discurile tăiate se pun în tava de copt unsă. Se repartizează câte o linguriţă de umplutură de migdale. Se umezesc marginile discurilor cu celălalt ou bătut, se acoperă cu restul discurilor decupate si se lipesc marginile.
Se ung cu ou bătut, şe presară migdale şi se coc 25 de minute.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Fursecuri cu portocala si ciocolata
Fursecuri cu portocala si ciocolata din: faina, ou, condimente, drojdie, apte, ulei, miere, caise uscate, mersoare uscate, migdale, portocala, zahar, ciocolata, lapte. Ingrediente: 400 g făină 1 ou 1 lingură condimente (scorţişoară, cuişoare, cardamom) 1 cub drojdie 200 ml lapte 4 linguri ulei 4 linguri miere 2 linguri caise uscate 2 linguri merişoare uscate 2 linguri […]