Fursecuri fine cu nuci din: unt, zahar, oua, vanilie, esenta de migdale, faina. Ingrediente: 250 g unt moale 200 g zahăr 4 gălbenuşuri extract pur de vanilie esenţă naturală de migdale 400 g făină Mod de preparare: Se amestecă 250 g unt moale cu 200 g zahăr, se adaugă 4 gălbenuşuri, extract pur de […]
Fursecuri umplute
PrinteazaFursecuri umplute din: gris, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, apa de flori de portocal, caise uscate, zahar pudra.
Ingrediente:
- 200 g gris fin
- 150 g faina
- 100 g unt
- 60 g zahar pudra
- 1/2 lingurita praf de copt
- apa de flori de portocal
pentru umplutura:
- 200 g caise uscate
pentru servit:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se pun caisele în apă călduţă să se umfle, cât timp se pregăteşte aluatul.
Pentru aluat, făina se amestecă bine cu grisul, zahărul pudră, untul moale şi praful de copt. Se mixează si se adaugă atâta apă de flori de portocal cât să se poată obţine un aluat omogen care nu curge.
Se lasă aluatul să se odihnească timp de 30 de minute. între timp, se scurg caisele si se taie mărunt.
Apoi, din aluat se rup bucăţi care se umplu cu caisele tocate. Se remodelează între palme.
Se pun fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt si se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.
lasă apoi să se răcească, se dau prin zahăr pudră si se servesc.
Fursecuri umplute
Pofta buna!
Fursecuri fara gluten cu quinoa
Fursecuri fara gluten cu quinoa din: faina, de quinoa, ulei de nuca de cocos, zahar brun, ciocolata amaruie, oua, scortisoara, praf de copt, sare, boia iute. Ingrediente: 2 căni făină de quinoa 150 g ulei de nucă de cocos 100 g zahăr brun 100 g ciocolată amăruie 1 ou 1 gălbenuş 1 linguriţă scorţişoară fin […]
Pofta buna!