Fursecuri cu vanilie si ciocolata
PrinteazaFursecuri cu vanilie si ciocolata din: faina, praf de copt, ou, zahar, unt, cacao, lapte, crema de vanilie.
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 125 g unt
- 4 linguri de cacao
- 1-2 linguri de lapte
- cremă de vanilie (gata preparată)
- zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare:
Cerneţi făină pe suprafaţa de lucru. Puneţi praf de copt, ou, zahăr, zahăr vanilat si unt si frământati ca să devină un aluat uniform.
Tăiaţi aluatul în două si adăugaţi în una dintre jumătăţi cacao, iar în cealaltă lapte. Inveliţi separat ambele jumătăţi în folie alimentară şi lăsaţi 30 de minute la rece.
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C. Puneţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi formaţi bulgări mici din acesta.
Puneţi bulgării de aluat pe hârtie de copt într-o tavă, aplatizaţi-i şi daţi-i cca 8-10 minute la copt în cuptor, pe raftul din mijloc.
Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi să se răcească.
Ungeţi fursecurile deschise la culoare cu cremă de vanilie si puneţi deasupra pe cele închise la culoare. Serviti-le presărate cu zahăr pudră.
Fursecuri cu vanilie si ciocolata
Pofta buna!