Fursecuri
PrinteazaFursecuri din: faina, unt, zahar pudra, oua, zahar vanilat, rom.
- 100 g de faina
- 100 g de unt
- 100 g de zahar pudra
- 2 oua
- 1 pachetel cu zahar vanilat
- 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea compozitiei.
Puneti apoi faina, rasturnati la fel pina se incorporeaza, chiar daca dispare spuma.
Luati apoi mereu din marginea compozitiei cite de lingurita, din care faceti rotunduri mici si plate pe care le puneti in tava la distanta de 3 cm.
Puneti tava la cuptorul cu foc potrivit pentru 20 de minute. Folositi-va de un cutit cu lama fina si scoateti fursecurile cit mai rapid.
Ornati-le cu serbet de trandafiri, de cacao sau de lamiie, lipindu-le pe mijloc fragmente din fructe confiate.
Pofta buna!
De cand sunt la cura n-am mai pus gura pe fursecuri, in general pe dulciuri