Fusilli cu legume
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de fusilli cu legume din: legume congelate, fusilli, cimbrisor, busuioc, maghira, sare si piper.
- 1 kg legume congelate (pentru ghiveci)
- 400 g fusilli
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 fire de cimbrişor proaspăt
- 2 fire de busuioc
- 2 fire de maghiran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul într-o tigaie adâncă mare, adăugaţi legumele congelate şi lăsaţi-le la foc mic, neacoperite, circa 20 min, amestecându-le din când în când. Când sunt pe jumătate făcute, săraţi şi piperaţi. La sfârşit, adăugaţi firele de cimbrişor.
Intre timp, puneţi să clocotească 4 1 de apă cu sare. Când dă în clocot, puneţi pastele şi lăsaţi le să fiarbă 10-12 min, verificându-Ie către sfârşitul intervalului pentru a vedea dacă sunt pe gustul dvs. Scurgeţi pastele deasupra unui vas adânc, pentru a-l încălzi.
Aruncaţi apa, puneţi fusilli în vas, adăugaţi legumele şi amestecaţi cu grijă. Presăraţi frunzele de busuioc tocate şi firele de maghiran. Serviţi călduţ sau rece.
Puteţi adăuga bucăţele mici de mozzarella şi un căţel de usturoi, tocat, alături de busuioc.
Fusilli cu legume
Poftă bună!