Fusilli cu păstrăv afumat şi praz
PrinteazaO reteta de Fusilli cu păstrăv afumat şi praz din: paste fusilli, file de pastrav afumat, rosie, ardei gras, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel verde, sare si piper.
- 400 g paste fusilli
- 150 g file de păstrăv afumat
- 1 roşie
- 1/2 ardei gras
- 1/2 fir mic de praz
- 1/2 pahar vin alb
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 ardei iute roşu
- pătrunjel verde
- sare şi piper
Mod de preparare:
Dezosează peştele, taie-1 bucăţi mici şi toacă prazul. Curăţă roşia de pieliţă şi de seminţe şi taie-o bucăţele. Coace ardeiul pe o tablă, la foc iute, pune-1 într-un vas acoperit ca să se înmoaie, apoi curăţă-1 de pieliţă şi taie-1 în fâşii subţiri .
Inăbuşă prazul într-o tigaie cu ulei încins, adaugă ardeiul iute tocat, bucăţile de păstrăv afumat şi vinul. Pune roşiile, ardeiul copt şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Pune pastele într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le al dente. Scurge-le şi pune-le în tigaie peste sosul de peşte. Adaugă 2 linguriţe de pătrunjel tocat şi căleşte totul câteva minute, apoi serveşte.
Fusilli cu păstrăv afumat şi praz
Poftă bună!