Fusilli cu păstrăv afumat şi praz

Printeaza

O reteta de Fusilli cu păstrăv afumat şi praz din: paste fusilli, file de pastrav afumat, rosie, ardei gras, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Fusilli cu păstrăv afumat şi praz

  • 400 g paste fusilli
  • 150 g file de păstrăv afumat
  • 1 roşie
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 fir mic de praz
  • 1/2 pahar vin alb
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 ardei iute roşu
  • pătrunjel verde
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Dezosează peştele, taie-1 bucăţi mici şi toacă prazul. Curăţă roşia de pieliţă şi de seminţe şi taie-o bucăţele. Coace ardeiul pe o tablă, la foc iute, pune-1 într-un vas acoperit ca să se înmoaie, apoi curăţă-1 de pieliţă şi taie-1 în fâşii subţiri .

Inăbuşă prazul într-o tigaie cu ulei în­cins, adaugă ardeiul iute tocat, bucăţile de păstrăv afumat şi vinul. Pune roşiile, ardeiul copt şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Pune pastele într-o oală cu apă cloco­tită cu un praf de sare şi fierbe-le al dente. Scurge-le şi pune-le în tigaie peste sosul de peşte. Adaugă 2 linguriţe de pătrunjel tocat şi căleşte totul câteva minute, apoi serveşte.

Fusilli cu păstrăv afumat şi praz

Fusilli cu păstrăv afumat şi praz

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.