Fusilli cu praz si Cheddar
PrinteazaO reteta delicioasa de fusilli cu praz si cheddar din: fusilli, praz, branza Cheddar, unt, supa de pasare, ulei de masline, sare si piper.
- 400 g fusilli
- 4 fire de praz
- 200 g branza Cheddar
- 40 g unt
- 1 cubulet supa de pasare
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Indepartati 2/3 din partea verde a firelor de praz, crestati-le in doua, pe lungime, iar apoi spalati-le cu grija. Zvantati-le si taiati-le in bucatele de 1 cm. Incingeti jumatate din cantitatea de unt si o lingura de ulei intr-o tigaie adanca, iar apoi puneti bucatile de praz la calit, dar nu le rumeniti.
Micsoarati flacara, faramitati cubuletul de supa in tigaie, puneti 150 ml de apa calda, sarati, piperati si lasati totul la inabusit circa 25 de minute, pana ce prazul se desface si se poate zdrobi uşor cu furculiţa, pentru a obţine un fel de cremă, între timp, daţi brânza Cheddar pe o râzătoare cu găuri mari. Puneţi la fiert o cantitate mare de apă cu sare. într-un castron de servire, amestecaţi restul de ulei şi restul de unt, tăiat bucăţele.
Puneţi pastele în apa clocotită şi fierbeţi-le 8-10 min. Scurgeţi-le şi puneţi-le în castron. Adăugaţi preparatul din tigaie şi jumătate din cantitatea de brânză, amestecaţi, presăraţi restul de brânză şi serviţi imediat.
Fusilli cu praz si Cheddar
Poftă bună!