Fusilli cu rosii si creveti
PrinteazaFusilli cu rosii si creveti din: fusilli, broccoli, rosii, creveti, usturoi, busuioc.
- 340 g fusilli
- 2 ceşti bucheţele de broccoli
- 6 roşii tăiate felii
- 20 ml ulei de măsline extravirgin
- 375 g creveţi mari cruzi, decorticaţi şi curăţaţi de intestin
- 3 căţei de usturoi tocaţi
- 20 ml oţet balsamic
- 1 vârf de cuţit de fulgi de ardei
- 1 legătură de busuioc
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 230°C.
Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se adaugă broccoli. Se amestecă roşiile cu jumătate din cantitatea de ulei şi oţet, se pun într-o tavă.
Se coc la cuptor 15 minute.
Se scurg pastele şi se păstrează 125 ml din apa de la fiert. Se încinge restul de ulei, la foc mediu, şi se sotează creveţii, usturoiul şi fulgii de ardei, amestecând. Se adaugă pastele, broccoli, roşiile, busuiocul şi restul de oţet; se amestecă.
Se adaugă eventual apă de la fiert.
Pofta buna!