Fusilli cu somon
PrinteazaFusilli cu somon din: fusili, broccoli, somon afumat, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
- 400 g fusilli
- 20 g broccoli
- 100 g somon afumat
- 2 căţei de usturoi
- 30 ml ulei de măsline
- 20 g sare
- 2 g piper alb
Mod de preparare:
Punem în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10 minute, le scurgem bine de apă şi le ţinem la cald. Fierbem broccoli în apă puţin sărată, scurgem şi apoi tocăm mărunt, oprind câteva buchete pentru ornat.
Intr-o tigaie de teflon călim în ulei usturoiul tăiat mărunt, adăugăm somonul rupt în bucăţi, broccoli şi condimentăm, după gust, cu sare şi piper. După ce călim totul, adăugăm pastele şi le mai călim circa 3 minute, agităm tigaia, până când pastele prind gust de somon şi usturoi.
Turnăm totul într-un bol sau o salatieră şi servim. Dacă dorim ca preparatul să aibă o aromă mai deosebită, când fierbem pastele, în loc de sare, punem un cubuleţ de concentrat de supă cu gust de afumătură.
Poftă bună!