Fusilli cu sos provensal

Printeaza

O reteta delicioasa de fusilli cu sos provensal din: fusille, broccoli, conopida, fasole verde, morcovi, dovlecei, patrunjel, sare, piper, ulei, condiment provensal, sardele in ulei si otet de vin.

Ingrediente:Fusilli cu sos provensal

  • 250 gfusilli (paste răsucite)
  • 250 g broccoli
  • 150 g conopidă
  • 150 g fasole verde congelată
  • 200 g morcovi
  • 250 g dovle­cei
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 150 ml ulei
  • 2 linguriţe de condiment provensal (tapenadă)
  • 6 fileuri de sardele în ulei
  • 1 lingură oţet de vin

 

Mod de preparare:

Pregătiţi sosul: tăiaţi sardelele în bucăţele. Puneţi sosul provensal într-un castron, adăugaţi uleiul şi oţetul. Mixaţi şi puneţi peste sos fileurile de sardele. Curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i lamele, cu un cuţit econom. Desfaceţi broccoli şi conopida în bu­cheţele mici, iar apoi spălaţi-le. Periaţi dovleceii sub jet de apă şi, fără să-i curăţaţi, tăiaţi i în rondele subţiri.

Clocotiţi 2 l de apă cu sare, în care puneţi fasolea verde congelată şi, odată ce începe să clocotească din nou, fierbeţi-o 3 min. Puneţi broccoli şi conopida şi lăsaţi totul să fiarbă încă 4 min. Adăugaţi rondelele de dovlecei şi lamelele de morcov.

Lăsaţi compoziţia să mai fiarbă încă 5-6 min (legumele trebuie să fie pu­ţin crocante). Scurgeţi-le şi puneţi-le într-un castron. Fierbeţi pastele în apă clocotită, cu sare, circa 7 min. Scurgeţi-le şi răs- turnaţi-le peste legume.

Turnaţi sosul în castron, adăugaţi o lingură de pătrunjel tocat, piperaţi şi amestecaţi bine. Serviţi călduţ sau rece.

Fusilli cu sos provensal

Fusilli cu sos provensal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta de paste cu sos provensal

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.