Fusilli cu sos provensal
PrinteazaO reteta delicioasa de fusilli cu sos provensal din: fusille, broccoli, conopida, fasole verde, morcovi, dovlecei, patrunjel, sare, piper, ulei, condiment provensal, sardele in ulei si otet de vin.
- 250 gfusilli (paste răsucite)
- 250 g broccoli
- 150 g conopidă
- 150 g fasole verde congelată
- 200 g morcovi
- 250 g dovlecei
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
- piper
pentru sos:
- 150 ml ulei
- 2 linguriţe de condiment provensal (tapenadă)
- 6 fileuri de sardele în ulei
- 1 lingură oţet de vin
Mod de preparare:
Pregătiţi sosul: tăiaţi sardelele în bucăţele. Puneţi sosul provensal într-un castron, adăugaţi uleiul şi oţetul. Mixaţi şi puneţi peste sos fileurile de sardele. Curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i lamele, cu un cuţit econom. Desfaceţi broccoli şi conopida în bucheţele mici, iar apoi spălaţi-le. Periaţi dovleceii sub jet de apă şi, fără să-i curăţaţi, tăiaţi i în rondele subţiri.
Clocotiţi 2 l de apă cu sare, în care puneţi fasolea verde congelată şi, odată ce începe să clocotească din nou, fierbeţi-o 3 min. Puneţi broccoli şi conopida şi lăsaţi totul să fiarbă încă 4 min. Adăugaţi rondelele de dovlecei şi lamelele de morcov.
Lăsaţi compoziţia să mai fiarbă încă 5-6 min (legumele trebuie să fie puţin crocante). Scurgeţi-le şi puneţi-le într-un castron. Fierbeţi pastele în apă clocotită, cu sare, circa 7 min. Scurgeţi-le şi răs- turnaţi-le peste legume.
Turnaţi sosul în castron, adăugaţi o lingură de pătrunjel tocat, piperaţi şi amestecaţi bine. Serviţi călduţ sau rece.
Fusilli cu sos provensal
Poftă bună!
Foarte buna reteta de paste cu sos provensal