Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton
PrinteazaO reteta de fusilli cu pesto si chiftelute de ton din: fusilli, busuioc, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, nuci, parmezan, smantana, ton, ceapa verde, pesmet, patrunjel, seminte de pin si ou.
- 500 g fusilli
- 1 punga busuioc proaspat
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de fistic crud, decojit
- 1 lingura de nuci
- 4 linguri de parmezan ras
- 200 ml de smantana dulce pentru gatit
pentru chiftelute:
- 2 conserve de ton in apa
- 2 cepe verzi, numai cozile
- 3 linguri de pesmet
- 1/2 legatura de patrunjel
- 2 linguri seminte de pin
- 1 ou
Mod de preparare:
Pentru chifteluţe, se toacă mărunt ceapa şi pătrunjelul, apoi se amestecă bine cu tonul scurs, seminţele de pin, oul, pesmetul şi se asezonează. Se formează chifteluţele şi se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline până devin aurii.
Pentru sosul pesto se mixează în robot frunzele de busuioc, cele două feluri de nuci, parmezanul, usturoiul şi uleiul de măsline.
Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. într-o tigaie încăpătoare, se amestecă smântână cu sosul pesto şi se lasă un minut pe foc, cât să se încălzească. Se adaugă pastele şi se amesteca bine. Se pun in boluri, iar deasupra se asaza chiftelutele.
Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton
Pofta buna!