Gado gado
PrinteazaGado gado din: fasole verde, morcovi, germeni de soia, varza chinezeasca, arahide, ulei, usturoi, pasta sambal oelek, zahar brun, suc de limette si lapte de cocos.
- 300 g fasole verde
- 3 morcovi
- 200 g germeni de soia
- 200 g varza chinezeasca
sos:
- 100 g arahide
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita pasta Sambal oelek
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingura suc de limette
- 200 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Se taie fâşii fasolea verde. Se rad morcovii şi se opăresc în apă cu sare, cu fasolea. Se trec prin jet de apă rece şi se scurg. Se aşază într-un castron şi se amestecă împreună cu germenii de soia.
Se toacă varza, se aşază într-o strecurătoare şi se opăreşte cu apă clocotită; se aşază în castron. Se pasează arahidele. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate cea 4 min. amestecând.
Se înglobează arahidele pasate, zahărul, sucul de limette şi laptele de cocos; se lasă să fiarbă cea 10 min. Acest sos se toarnă peste legume.
Gado gado
Pofta buna!
Interesanta reteta asta