Gaina in aspic

Printeaza

Gaina in aspic din: carne de gaina, gelatina, creveti, faina, unt, boia, morcov, cartofi, castraveciori, mere, mustar, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1,800-2 kg carne de găină
  • 10 foi de gelatină
  • sare
  • piper
  • 1 cutie mare cu creveţi
  • 1 făină
  • 50 g unt
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 50 g unt
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 2 castraveciori acri
  • 2 mere
  • 1 lingu­riţă cu muştar
  • 2 ouă
  • 1/2 lămâie mare şi zemoasa

 

Mod de preparare Gaina in aspic:

Spalati bine puii şi puneţi-i la fiert în 2 l de apă cu 1 lingurită de sare. Luaţi bine spuma, puneţi ceapa tocata şi lasaţi sa clocoteasca încet, pe foc domol, 25 de minute.

Daţi apoi puii la rece în zeama în care au fiert.

Separat, pregătiţi maioneza, puneţi muştar, gumele fierte, castraveţii şi ceapa tocată. Merele lăsaţi-le crude, dar daţi-le prin razatoare.

Separat, din unt, făină, boia, supă de pui şi sare, faceţi sosul suprem. Scoateti puii din zeama, aşezaţi-i pe un platou cu piepţii in sus şi napaţi-i cu sosul suprem.

Peste sos, puneţi la fiecare bucată de piept câte 2 felii de crevete.

Pe un platou rotund, puneţi salata şi puii împrejurul acesteia.

Daţi la frigider şi când totul este bine răcit, garnisiţi cu aspic, realizat din supă de pui şi gelatină.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.