Gaina cu bame
PrinteazaGaina cu bame din: gaina, bame, ceapa, unt, patrunjel, bulion, vin, sare.
Ingrediente:
- o jumătate găină
- 500 g bame
- o ceapă
- o lingură unt (sau untdelemn)
- pătrunjel verde
- bulion de rcoşii
- un păhărel vin
- sare
Mod de preparare Gaina cu bame:
Se taie căpăcelele de la bame, se spadă în două-trei ape calde, şi se opăresc apoi cu borş.
Se spală şi se taie găina, se pune la rumenit cu o ceapă tocată în untdelemn, se toarnă apoi apă cât s-o cuprindă şi se lasă să fiarbă.
Când carnea este aproape fiartă se pun bârnele şi soarea, apoi bulionul, vinul, pătrunjelul verde tocat şi se lasă să fiarbă până scade sosul.
Eventual se mai adaugă puţină zeamă de lămâie.
Pofta buna!