Gaina cu bame

Printeaza

Gaina cu bame din: gaina, bame, ceapa, unt, patrunjel, bulion, vin, sare.

Ingrediente:

  • o jumătate găină
  • 500 g bame
  • o ceapă
  • o lingură unt (sau untdelemn)
  • pătrunjel verde
  • bulion de rcoşii
  • un păhărel vin
  • sare

 

Mod de preparare Gaina cu bame:

Se taie căpăcelele de la bame, se spadă în două-trei ape calde, şi se opăresc apoi cu borş.

Se spală şi se taie găina, se pune la rumenit cu o ceapă tocată în untdelemn, se toarnă apoi apă cât s-o cuprindă şi se lasă să fiarbă.

Când carnea este aproape fiartă se pun bârnele şi soarea, apoi bulionul, vinul, pătrunjelul verde tocat şi se lasă să fiarbă până scade sosul.

Eventual se mai adaugă puţină zeamă de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.