Tua Rita este o cramă de renume situată în regiunea Toscana, Italia, fondată de Rita și Virgilio Bisti în 1984. Inițial, crama era un proiect mic și ambițios, dar cu timpul a devenit un reper în vinurile italiene de calitate. Unul dintre cele mai cunoscute și apreciate […]
Gaina cu caise
PrinteazaGaina cu caise
Ingrediente:
- 1 găină
- 500 g caise
- 1 lingură unt sau untură
- 1 lingură făină
- 1-2 cepe (facultativ)
- 1 pahar apă
- 5-6 bucăţi de zahăr
- sare
Mod de preparare:
Gaina cu caise: Curăţăm găina, o spălăm şi o împărţim in bucăţi pe care le prăjim în grăsime i le scoatem într-o farfurie.
Rumenim puţin făina în grăsime şi adăugăm ceapa tocată mărunt (cine doreşte). Prăjim bine pînă se moaie. Cînd s-a îngălbenit, stingem cu apă, sărăm şi lăsăm sosul să fiarbă; apoi dăm prin sită.
Punem bucăţile de carne prăjită într-o cratiţă şi turnăm deasupra sosul. Cînd carea dă în fiert, adăugăm caise uscate, bine spălate, zahăr ars şi zahăr, după gust. Lăsăm mîncarea la foc domol din cînd în cînd scuturăm cratiţa, ca să nu se prindă carnea şi caisele de fund.
Invîrtim carnea şi caisele pe de margine cu o lingură, dar cu băgare de seamă ca să nu se strice fructele.
Mîncarea trebuie să fiarbă descoperit dupa cum este de batrana pasarea. Cand e gata, o scoatem din zeama si o lasam putin sa se racoreasca, apoi taiem..
Cînd carnea este fiartă şi caisele sînt bine umflate, putem servi mîncarea la masă.
Pofta buna!
Borș de Legume cu Mazăre și Ardei Gras
O Alegere Nutritivă și Delicioasă. Cu un proces simplu de preparare și ingrediente bogate în nutrienți, acest borș este ideal pentru oricine dorește să își îmbunătățească dieta și să se bucure de o mâncare tradițională românească. Este o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Legumele sunt bogate în […]