Gaina cu hrean
PrinteazaGaina cu hrean din: gaina, hrean, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, unt, faina, zahar, sare.
- 1 găină de 1,5 kg
- sare
- 50 g hrean ras
- 200 g morcovi
- 2 ţeline mijlocii
- 1 ceapă
- 1 kg varză de Bruxelles
- 300 g cartofi
- 100 g costiţă afumată
- 1 lingură cu oţet
- 100 g unt
- 1 lingură cu făină
- zahăr
Mod de preparare:
Curăţaţi, treceţi prin flacără şi spălaţi foarte bine gaina, apoi puneti-o la fiert cu apă rece.
Când începe să clocotească, înlăturaţi spuma, adaugaţi sare apoi puneţi morcovii, ţelina şi ceapa. Când carnea este bine pătrunsă, puneţi-o la o parte în alt vas sau pe un platou.
Opăriţi verzişoarele de Bruxelles, puneţi-le într-o cratiţă pe felii de costiţă şi fierbeţi-le în puţină supă grasă. Cartofii fierbeţi-i separat.
Combinaţi hreanul ras cu sare şi puţin oţet după gust.
Aduceţi preparatul la masă, decorat cu hrean, cu varză călită de Bruxelles, cartofi şi legume fierte.
Pofta buna!