Gaina cu hrean

Printeaza

Gaina cu hrean din: gaina, hrean, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, unt, faina, zahar, sare.

Ingrediente:Gaina cu hrean

  • 1 găină de 1,5 kg
  • sare
  • 50 g hrean ras
  • 200 g morcovi
  • 2 ţeline mijlocii
  • 1 ceapă
  • 1 kg varză de Bruxelles
  • 300 g cartofi
  • 100 g costiţă afumată
  • 1 lin­gură cu oţet
  • 100 g unt
  • 1 lingură cu făină
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, treceţi prin flacără şi spălaţi foarte bine gaina, apoi puneti-o la fiert cu apă rece.

Când începe să clocotească, înlăturaţi spuma, adaugaţi sare apoi puneţi morcovii, ţelina şi ceapa. Când carnea este bine pătrunsă, puneţi-o la o parte în alt vas sau pe un platou.

Opăriţi verzişoarele de Bruxelles, puneţi-le într-o cratiţă pe felii de costiţă şi fierbeţi-le în puţină supă grasă. Cartofii fierbeţi-i separat.

Combinaţi hreanul ras cu sare şi puţin oţet după gust.

Aduceţi preparatul la masă, decorat cu hrean, cu varză călită de Bruxelles, cartofi şi legume fierte.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.